Bent u op bezoek of vakantie in Nederland geweest? Grote kans dat u een snelheids- of parkeercontrole bent tegengekomen. De Politie staat namelijk dagelijks langs de kant van de weg te controleren op onder andere snelheid en veiligheid. In bulk levert de politie de bekeuringen die het gevolg zijn van een overtreding in bij het CJIB in Leeuwarden. Zonder ook maar enige vorm van controle wordt een acceptgiro aangemaakt door dit Centraal Justitieel Incasso Bureau, welke in een mum van tijd bij de overtreder op de deurmat ligt.

Woont men in het buitenland dan zal een en ander vaak langer duren en kan het voorkomen dat de boete hoger uitvalt doordat betalingstermijnen zijn verstreken. Niet alleen onhandig, maar ook nog eens extra vervelend wanneer u zich van geen enkel kwaad bewust bent.

Vanzelfsprekend zijn veel snelheids- en parkeerboetes gewoon terecht opgelegd. Maar de beperkte informatie welke u van het CJIB ontvangt laat niet zien of dit wel écht terecht is. En daarbij gezegd, wie controleert nu eigenlijk of de dienstdoende politie ambtenaar zijn werk naar behoren heeft gedaan?

De oplossing voor de bovengestelde gevallen wordt aangedragen door Boetecontrole.nl. Deze onderneming controleert of het CJIB alle procedures wel juist heeft doorlopen, stelt eventueel een bezwaar op wat naar het Openbaar Ministerie kan worden gestuurd en gaat zelfs in naam van de tot betaling veroordeelde naar de rechter met als doel de rechtmatigheid van de boete te achterhalen.

 


 

boetecontrole

Boetecontrole.nl is een initiatief van MediateQ BV, opgericht in het jaar 2000. Door de jaren heen heeft MediateQ zich op verschillende activiteiten gericht. Door haar kritische, maar zorgvuldige houding richting de Nederlandse Overheid en de bijbehorende uitvoerende organen is de service boetecontrole ontstaan. Want wie controleert nu eigenlijk of een opgelegde boete terecht is?

Boetecontrole.nl maakt inmiddels enkele jaren bezwaar tegen verkeersboetes en met groot succes! In een groot aantal van de gevallen stuurt de Officier van Justitie uiteindelijk de verlossende brief dat de boete onterecht was en deze ingetrokken gaat worden. Vaak zelfs nadat die al betaald is en het eerste bezwaar afgewezen is door diezelfde Officier.

En last but not least, het laten controleren van een boete – want dat is in feite wat boetecontrole.nl voor u doet – is voor particulieren gratis. Wanneer de Officier van Justitie de aan u opgelegde boete ongegrond verklaard, worden de door boetecontrole.nl gemaakte kosten door de Nederlandse Overheid vergoed. Een win-win situatie dus.


 

Contact

Laat hier uw gegevens achter wanneer u wilt bekijken of een opgelegde boete al dan niet terecht is. Maar let op, het traject wat boetecontrole.nl samen met u ingaat ontslaat u niet van uw betalingsverplichting. Wanneer de Officier van Justitie besluit dat de u opgelegde boete onterecht is geweest, ontvangt u een restitutie van het betaalde bedrag:

Phone: 123-456-7890
Fax: 098-765-4321
Chicago, IL 60606
123, New Lenox