Ondernemen in het buitenland kan op verschillende manieren. Het meest voor de hand liggend is de totale emigratie waardoor de het nieuwe woonland ook direct de vestigingsplaats wordt. Ook is het mogelijk dat de ondernemer door gebruik te maken van o.a. de Europese wet- en regelgeving gewoon in Nederland blijft wonen terwijl een deel van de werkzaamheden naar een ander land worden verplaatst.

Vanuit Nederland ondernemen in het buitenland is aan een aantal strenge regels gebonden. In grote lijnen staat de werkwijze welke van toepassing is op het verplaatsen van een deel van de activiteiten van een onderneming naar een ander land hier beschreven. Met name vanuit fiscaal-juridisch en administratief oogpunt kan een gedeeltelijke verhuizing zeer aantrekkelijk zijn.

Ondernemen na de emigratie komt vaak voor. Zowel als vooropgesteld plan als wanneer men eenmaal in het buitenland gevestigd is. In uw nieuwe land van vestiging krijgt u te maken met ter plaatse geldende wet- en regelgeving. Er is echter sprake van een addertje onder het gras. De Nederlandse fiscus wil namelijk controleren of uw emigratie volgens de juiste fiscale regels heeft plaatsgevonden. Emigreren wil daarmee niet zeggen dat u met zekerheid losgekoppeld bent van de Nederlandse fiscus.

Om buiten Nederland te kunnen ondernemen zult u een buitenlandse vennootschap op moeten richten. De oprichtingseisen van deze vennootschap kunnen per land verschillen en zijn in grote lijnen vergelijkbaar met de eisen gesteld aan de oprichting van een Nederlandse Besloten Vennootschap.

Wanneer u wilt ondernemen in het buitenland en u wilt hiervoor een buitenlandse vennootschap oprichten, is het van belang dat de oprichting van deze vennootschap wordt geregeld door een erkend en geregistreerd agent. Hoewel de eisen aan deze agenten gesteld per land kunnen verschillen zult u wel degelijk de juiste keuze moeten maken. Legal Floris begeleidt u hier graag in. Wij werken samen met verschillende agenten die uw vennootschap in de meeste landen voor u kunnen oprichten.

Wilt u starten als ondernemer, maar weet u nog niet zo goed waar te beginnen of hoe een en ander uit te voeren, lees dan hier verder en begin uw onderneming met het maken van een vliegende start.


Contact:

Heeft u interesse in ondernemen in het buitenland en wilt u hierover van gedachten wisselen, laat dan uw contact gegevens in het onderstaand formulier achter zodat een van onze medewerkers contact met u kan opnemen:

Phone: 123-456-7890
Fax: 098-765-4321
Chicago, IL 60606
123, New Lenox