Wanneer een minnelijk traject binnen een dispuut niet werkt, kan men overwegen een onafhankelijke derde op basis van de geldende wetgeving naar de zaak te laten kijken. De uitspraak zal worden gedaan door de rechter. Deze rechter kan een bindende uitspraak doen waar alle partijen zich naar moeten schikken. Hoewel een hoger beroep en een uitspraak van de Europese Rechter ook tot de mogelijkheden behoren is het altijd aan te raden een degelijke proces voorbereiding te doen zodat onzekerheid in uw zaak tot het absoluut minimum kan worden gebracht.

In Nederland is het mogelijk u in civiele zaken (conflicten tussen burgers of organisaties onderling) waarbij de totale vordering minder dan € 25.000 bedraagt en in bestuursrechtelijke zaken, bij te laten staan door iedere jurist. Bij strafzaken en civielrechtelijke zaken boven de € 25.000 bent u verplicht een advocaat in te schakelen. Een advocaat is verplicht ingeschreven in het register van de Orde van Advocaten. In het register kunt u zelf onderzoeken of uw gekozen advocaat voldoet aan de noodzakelijke eisen voor proces vertegenwoordiging.

Het risico uw zaak persoonlijk te bepleiten is groot en de kosten van een advocaat kunnen behoorlijk oplopen. Daarom biedt Legal Floris u de mogelijkheid de proces voorbereiding op een deskundige en efficiënte wijze met u samen te doen zodat u niet halverwege het proces door de hoge kosten uw verzet moet staken. Indien noodzakelijk onderzoeken wij samen met u in hoeverre u in aanmerking kunt komen voor in Nederland gesubsidieerde rechtsbijstand en introduceren wij u bij een van de advocaten waarmee een intensieve samenwerking bestaat.


Contact:

Wilt u de mogelijkheden voor proces voorbereiding in uw zaak met een van onze juristen doorspreken, laat dan uw gegevens achter in het onderstaand contact formulier. Wij nemen spoedig contact met u op.

Phone: 123-456-7890
Fax: 098-765-4321
Chicago, IL 60606
123, New Lenox