Wanneer u als verdachte te maken krijgt met het strafrecht bent u een grens overschreden waardoor overheden – het Openbaar Ministerie – zich in uw zaak gaan mengen. Eén van de fundamentele rechten van ieder mens is het recht op een eerlijk proces. In het verlengde van dit recht is sprake van het recht op professionele rechtsbijstand. Vanzelfsprekend hoeft u niet mee te werken aan uw eigen veroordeling maar wanneer u bijstand krijgt van een strafrecht advocaat wordt u in ieder geval gewezen op uw rechten en plichten.

In de meeste landen bestaat een verschil tussen de jurist en de advocaat. De jurist is rechtsgeleerde terwijl de advocaat daarnaast ook staat ingeschreven bij de lokale Orde van Advocaten. Ieder rechtsgeleerde zal altijd de potentiële schade voor zijn cliënte moeten beperken. Dit zorgt ervoor dat de vertegenwoordiging in de rechtszaal in sommige gevallen beperkt is. In Nederland bijvoorbeeld mogen in strafzaken uitsluitend advocaten ingeschreven bij de Orde van Advocaten u vertegenwoordigen.

Woont u in het buitenland en bent u verdachte in een strafzaak in Nederland, dan kan het verhelderend zijn een oriënterend gesprek te voeren waarin uw rechten en plichten worden doorgesproken. Omdat Legal Floris u vanuit het buitenland niet kan bijstaan in een Nederlandse strafzaak kunt u worden geïntroduceerd bij een van onze samenwerkende partners die op basis van toevoeging kunnen werken. Toevoeging betekend dat uw juridische bijstand gesubsidieerd kan plaatsvinden.


Contact

Nogmaals ter verduidelijking, Legal Floris kan u niet bijstaan in strafzaken in Nederland. Wel werken wij nauw samen met een aantal gerenommeerde strafrecht advocaten in Nederland die uw zaak voor u kunnen bepleiten. Voor deze kantoren kan gratis en vrijblijvend een intake gesprek plaatsvinden zodat u in ieder geval weet waar u globaal aan toe bent. Laat uw gegevens achter in het onderstaand contact formulier en een van onze medewerkers zal contact met u opnemen:

Phone: 123-456-7890
Fax: 098-765-4321
Chicago, IL 60606
123, New Lenox